عسل شکرک زده را چکار کنیم؟

آخرین بروز رسانی: 10 اردیبهشت 1404
بدون دیدگاه
عسل شکرک زده را چکار کنیم

عسل شکرک زده را چکار کنیم؟ این مشکلی هست که اکثر مصرف کنندگان عسل با آن مواجه هستند و نمی دانند که با عسل شکرک زده چکار باید کرد. بعضی ها به محض اینکه شکرک را در عسل مشاهده می کنند، تصور می کنند عسل تقلبی هست و آن را دور می اندازند. اما آیا واقعا عسل شکرک زده خوب است یا بد؟

شکرک زدن یا رس بستن عسل

رس بستن عسل یک فرآیند کاملا طبیعی می باشد که طی آن بافت عسل به صورت بلوری و جامد در می آید. این اتفاق برای همه عسل ها اعم از طبیعی و تقلبی ممکن است رخ دهد اما برای برخی از عسل ها دیر تر و برای برخی زود تر. بنابراین عسل شکرک زده قابل استفاده است و این فرآیند به هیچ وجه ملاکی برای تشخیص اصل بودن یا تقلبی بودن عسل نمی باشد.

ما به طور مفصل راجع به اینکه شکرک زدن عسل چیست و به چه علت رخ می دهد و چگونه می توان این فرآیند را به تاخیر انداخت، در یک مقاله جداگانه توضیح داده ایم که می توانید آن را مطالعه نمایید اما در اینجا می خواهیم به این مسئله بپردازیم که عسل که شکرک زده را چکار کنیم و چگونه عسل شکرک زده را به حالت اول برگردانیم.

عسل شکرک زده را چکار کنیم؟ چگونه عسل رس بسته را به حالت اول برگردانیم

اگر عسلی که خریداری کرده اید شکرک زد (رس زد)، پیشنهاد ما این است که آن را به همان صورت مصرف کنید، چراکه فواید عسل شکرک زده با عسل شکرک نزده فرقی ندارد. اما اگر به هر دلیلی طعم و مزه عسل رس زده را نمی پسندید، ما دو راهکار را به شما پیشنهاد می کنیم:

1. حرارت غیر مستقیم عسل شکرک زده

به طور کلی، حرارت دادن به عسل طبیعی موجب کاهش خواص درمانی آن می شود. اما اگر حرارت ملایم باشد، کاهش خواص عسل چشمگیر نخواهد بود و این کار باعث از بین رفتن شکرک های عسل می شود. برای رفع شکرک عسل، آن را درون یک ظرف شیشه ای بریزید و به آن حرارت غیرمستقیم بدهید.

برای این کار می توانید شیشه عسل را درون یک ظرف آب قرار دهید و سپس به آن حرارت دهید. دقت کنید که برای حفظ خواص درمانی عسل، دمای آب باید بین ۳۰ تا حداکثر ۵۰ درجه سانتی گراد باشد و از این حد تجاوز نکند. هر چه دما کمتر و مدت زمان حرارت دهی بیشتر باشد، بهتر است. باز شدن شکرک عسل، بسته به میزان شکرک، ممکن است از چند ساعت تا بیش از یک روز طول بکشد. در نهایت، شکرک عسل باز می شود و عسل کاملاً شفاف و روان مثل روز اول برداشت می شود.

2. هم زدن عسل

وقتی عسل شما شکرک زد، می توانید آن را با یک همزن برقی به مدت حدود ۲۰ دقیقه هم بزنید تا رنگ عسل کاملاً سفید شود و بافت شکرک های آن به حالتی نرم و یکدست درآید. این فرآیند باعث به وجود آمدن حالتی در عسل می شود که به آن “عسل خامه ای” یا “عسل سفید” می گویند. عسل خامه ای دارای طعم بسیار خوشمزه و بافتی نرم می باشد که برای بسیاری از افراد مخصوصا کودکان جذابیت خاصی دارد. استفاده از عسل خامه ای در وعده صبحانه تجربه ای متفاوت و خوشمزه خواهد بود.

نتیجه گیری

در متن بالا دو روش را ذکر کردیم تا متوجه شوید چگونه عسل شکرک زده را به حالت اول برگردانیم و شکرک عسل را از بین ببریم. از بین دو روش گفته شده برای برطرف کردن شکرک عسل، پیشنهاد ما استفاده از روش دوم هست که هم باعث خوشمزه تر شدن عسل می شود و هم خواص درمانی عسل را از بین نمی برد.

اما در کل اگر عسل شکرک زده را نمی پسندید و باب میل شما نیست، بهتر است قبل از خرید از فروشنده بخواهید تا عسل های دیر رس (مثل عسل کنار) را برای خرید در اختیار شما قرار دهد. همچنین برای به تاخیر انداختن فرآیند رس بستن عسل بهتر است آن را در دمای اتاق و درون ظرف دربسته نگهداری کنید و از نگهداری آن در دماهای پایین تر( مثلا یخچال) خودداری نمایید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.